Saunabiili on Espoosta Tampeelle keväällä 2019 muuttanut Mercedes Benz -kuorma-auto. Palveluksensa se on tiettävästi suorittanut kunniakkaasti Vaasan paloasemalla palvelleiden sukeltajien juhtana.

Matka on vienyt Mekkeriä ympäri mantuja, ja kulunut vuosikymmen on vierähtänyt J Salosen varmassa ohjauksessa. Autoon on mestarin toimesta pääosin kierrätysmateriaaleista remontoitu aito suomalainen, Harvia-kiukaalla varustettu puusauna, jossa on parhaillaan ollut yhtäaikaisesti 21 saunaa arvostavaa ihmisotusta.Ai että Tampereelle? No minnes muuallekaan! 

Saunabiilin tultua keski-ikään, oli tehtävä päätös. Lähteäkö kylmästi trokarin matkaan, vai ottaa suunta kohti Pirkanmaata ja Suomen saunapääkaupunkia? Päätös oli helppo


Tampereella uusiksi saunamajureiksi ilmoittautuivat Pepe ja Eetu, kaksi paikallista yrittäjää. Joiden ensimmäinen yhteinen bisnesprojekti oli mikäs muukaan kuin sauna. Peräkärryyn omin kätösin rakennettu, lempeät löylyt tarjonnut kaunotar. Joka ajettiin porukalla Englantiin, laitettiin lihoiksi ja ikävöitiin. 

Kun luovuimme LindaSaunaksi ristitystä rakkaastamme, oli päivänselvää, että jonain päivänä palaamme lajin pariin. Kuulimme vihiä Saunabiilistä ja loppu olikin kuuluisaa historiaa, Pepe kommentoi uutta valloitustaan. 

Sitä historiaahan tästä nimenomaan löytyy. Ja oikeastaan sen takia kaupat käteltiin harvinaisen nopeaan. Vaikka haaveena olikin rakentaa toinen sauna, työnjohtaja AP:n opastuksella, niin tällaisen nelikymppisen kuormurin hankkiminen saunoineen oli kuitenkin juuri sitä mitä kaivattiin. 

Ilman työrukkasia ei tästäkään projektista nimittäin selviä, vaikka Mercedes kyseessä onkin. 

Tervetuloa mukaan tarinaan! Saunotaan, kun tavataan. Peace – Eetu & Pepe


Saunabiili – FAQ

Q: Mistä Saunabiili -nimi tulee? Ja kuka on Samppa?
A: Sauna mobile. Taipuu mukavasti lontoon kielestä suomeksi, kun vähän yhdiselee. Samppa valikoitui haastavan valintaprosessin jälkeen kaverin erisnimeksi.

On nääs Puuha-Petet, Postimies-Patet ja Saunabiili-Sampat. 

Q: Montako saunaan mahtuu? Mitä tarvitsen mukaan?
A: Lauteille mahtuu järkevästi istumaan kuudesta seitsemään kaveria kerrallaan. Oikein hyviä kavereita mahtuu valitusta taktiikasta riippuen enemmänkin saunomaan. Ota mukaasi nyt ainakin pyyhe ja juomapullo!

Q: Olen kiinnostunut yhteistyöstä. Onko teillä palveluita yritysasiakkaille?
A: Olemme itseasiassa yritysasiakkaiden palvelemisen ammattilaisia. Oli mielessäsi sitten iltapäiväohjelma tai pidempi maakuntamatkailu tai promootiokiertue, olemme korvana. Soita 040 071 4461, niin aletaan hakkaan puuta uuniin!

Q: Missä Saunabiiliin voi törmätä? Voinko vuokrata sen sijaissaunaksi?
A: Saunabiilille ollaan järjestämässä kiinteitä löylyvuoroja Tampereen alueelle. Vuokraamme sitä tilanteen salliessa pidemmäksikin ajaksi käyttöön, ota yhteyttä ja kerro ihmeessä lisää!

Q: Voinko käydä jossakin suihkussa? Onko Saunabiilissä pukuhuonetta? 
A: Pyrimme järjestämään suihkumahdollisuuden mahdollisimman pian. Pääsääntöisesti suosimme kuitenkin parkkeeraamista vesistön välittömään läheisyyteen. Sampan takatilat ovat julkisilla vuoroilla majurin käytössä, vuokratessa saat ne käyttöösi. 

Q: Siis eikös tämä nyt ole aika vanha? Ja varmasti likainen? 
A: On vanha. Vanhimmat suomalaiset saunat juontavat kauas kauas pronssikaudelle, joten voisi myös sanoa että Samppa on varsin uusi. Likaiseksi emme sitä halua. Sauna pestään käytön jälkeen, ja mentaliteetilla "ole kuin kotonasi", pärjää pitkälle. Siivosti, siis!


Pyöritimme opiskeluaikoina peräkärrysaunan vuokrausta. Sauna rakennettiin itse – se ajettiin ja myytiin lopulta Englantiin, jossa olin tuolloin töissä.

Kun luovuimme LindaSaunaksi ristitystä rakkaastamme, oli päivänselvää, että jonain päivänä palaamme lajin pariin. Kuulimme vihiä Saunabiilistä ja loppu olikin kuuluisaa historiaa. Tervetuloa nauttimaan!

             Pepe, 26, yrittäjä

Saunabiili-Samppa on mun ja Pepen toinen sauna. Se on vuosien saatossa rakennettu aikaisemman omistajan toimesta DIY-meiningillä, jota arvostamme kovasti. Löylyt on yllättävän tiukat. Ei sillä, että se olisi ongelma. Ei vaan heti tajua olevansa auton perässä.  

Saunominen kuuluu kaikille. Myös sulle – missä vaan ja koska vaan!

               Eetu, 26, yrittäjä

2019. Saunabiili-Samppa. 
Y-tunnus 2898689-5. 

YHTEYSTIEDOT

040 071 4461 | info@saunabiili.fi 

Insert Content Template or Symbol